Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Τρίτη 31/3

Τα links για τις αυριανές ψηφιακές τάξεις έχουν σταλεί με email. Παρακαλούμε να τα κρατήσετε γιατί θα τα χρειαστείτε και μελλοντικά. Αν κάποιος μαθητής δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, παρακαλούμε να ενημερώσει το σχολείο για να συνδεθεί με τηλ. γραμμή και να του δοθεί ο κωδικός της ψηφιακής τάξης.

 

Ενημέρωση για σύχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Συμπληρωματικά  της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα λειτουργήσει και η σύγχρονη ώστε να υπάρχει  ζωντανή επικοινωνία των μαθητών με τους καθηγητές τους. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο  επειδή συμβάλλει στην εξ αποστάσεως διαδραστική  επικοινωνία των συμμετεχόντων.
Κατά τη σύγχρονη διδασκαλία, ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοιραστεί με τους μαθητές του αρχεία, παρουσιάσεις, την εικόνα της οθόνης του, στην οποία έχει τη δυνατότητα να σημειώσει κ.ά.  Οι μαθητές, από την πλευρά τους, μπορούν να λάβουν το λόγο, να υποβάλουν ερωτήματα, να στείλουν γραπτά μηνύματα στον/στην εκπαιδευτικό τους, να «δουν» τους συμμαθητές τους. Είναι μία πλήρως διαδραστική τάξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα διεξάγεται μεταξύ των ωρών 12:00 έως 4:00μ.μ.
Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για όσους έχουν σύνδεση στο Internet και για όσους δεν έχουν (είναι διαφορετικές). Για όσους δεν έχουν σύνδεση θα πρέπει να μας ενημερώσουν για να πάρουν τον κωδικό της τάξης.
Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για το πρόγραμμα της Τρίτης 31/3/2020 καθώς και τα links των ψηφιακών τάξεων. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ενώ τα links θα αποσταλλούν στα email σας μόνο.
Παρακαλώ θερμά να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είτε ασύγχρονη είτε σύγχρονη. Είναι σημαντικό όλο αυτό το διάστημα της απομόνωσής τους να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή σε όλα τα μαθήματα που αφορούν το παιδί σας στο eclass και να έχετε επικοινωνία με τους καθηγητές μέσω των Μηνυμάτων και των Ανακοινώσεων του eclass. Καλό είναι για να αποφύγετε την υπερφόρτωση της πλατφόρμας του eclass να μπαίνετε πρωινές ώρες.

Από τη Δ/νση

ΕΓΥΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με σύνδεση στο Internet

Οδηγίες μαθητή  όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet

Ψυχολογική υποστήριξη

  • Η ψυχολόγος της Δ/νσης Δ/θμις Εκπ/σης Αν. Αττικής, κα Κουκούλη, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο ekoukouli@gmail.com
  • Η  προϊσταμένη του 1ου ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής, κα  Σαρίδου μας ενημερώνει ότι:

Εν μέσω της νέας καθημερινής πραγματικότητας λόγω του κορωνοϊού, η ομάδα των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών του 1ου ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής έχει οργανώσει και λειτουργεί τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και ανοικτών Γραμμών Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι γονείς και τα παιδιά που φοιτούν σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και Ψυχολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός θα έρθει σε επαφή μαζί σας.

Συμπλήρωση φόρμας

 

Οδηγίες εγγραφής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Στο πλαίσιο των οδηγιών που μας έχουν δοθεί από το ΥΠΑΙΘ για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα πρέπει να προβείτε σε εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://register .sch.gr/students/ 

Παρακαλούμε να δείτε πρώτα τις  παρακάτω οδηγίες. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον βρείτε στον έλεγχο προόδου του μαθητή. Προσοχή επίσης στο να κάνετε εγγραφή στο σωστό τμήμα.

Αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο ΠΣΔ