Αγιασμός 2020

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στο 2ο Γυμνάσιο Γέρακα στις 8:15 π.μ. Οι καθηγητές υποδέχτηκαν τους τους μαθητές με ιδιαίτερα χαρά τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα.
Αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν εκτενώς για τη χρήση μάσκας και τα νέα μέτρα που πρέπει να τηρούν, παρέλαβαν τα βιβλία τους καθώς και τις μάσκες τους.

Η τελετή του Αγιασμού, πραγματοποιήθηκε στις 12:00 μμ. στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους μαθητών και από τις τρεις τάξεις του σχολείου και εκπροσώπους των καθηγητών. Κατόπιν ο ιερέας, πέρασε από όλες τις αίθουσες του σχολείου.
Ένα μεγάλο και θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε η Δ/ντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, και στις τρεις τάξεις με ιδιαίτερη έμφαση στην Α’ Γυμνασίου λέγοντας ότι το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, τους υποδέχεται με έμπειρο προσωπικό και άρτιες υποδομές, βιβλιοθήκη με 6.000 βιβλία, με δύο σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής, αίθουσα διαμεσολάβησης, ένα πανέμορφο σχολικό κήπο και Μετεωρολογικό Σταθμό, μια μεγάλη χορηγία του Δήμου Παλλήνης. Τόνισε την αγάπη του σχολείου για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, τον σεβασμό του στην πολιτιστική κληρονομιά, την ενθάρρυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της φιλαναγνωσίας και της μείωσης του θυμού και της βίας, αλλά και την αφοσίωσή του στην επιστήμη και στην έρευνα. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχή προσπάθεια του σχολείου για προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης, η οποία θα υλοποιηθεί φέτος με τρία ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ ΚΑ2 διάρκειας δύο ετών, και με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ3 «Be part», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Αναφέρθηκε στην ένταξή του σχολείου στο διεθνές δίκτυο Συνεργαζομένων Σχολείων ASPnet με την UNESCO, καθώς και στην απόκτηση του Χρυσού Βραβείου «Education Leaders Award», στη σημαία του Αειφόρου Σχολείου καθώς και στη 2η θέση του στον Διαγωνισμό Followgreen του Δήμου Παλλήνης. Αναφέρθηκε τέλος στους νέους κανόνες και ευχαρίστησε τον Δήμο Παλλήνης, τον ΣΓΚ, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους προσωπικό του σχολείου για τη συνεργασία.
Καλή σχολική χρονιά, με όραμα, υψηλούς στόχους, δημιουργική διάθεση και αισιοδοξία!

 

Ανακοίνωση – ομάδες αυξημένου κινδύνου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 121802/ΓΔ4/15-09-2020, Εγκύκλιος για οδηγίες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, (προσοχή στο Παράρτημα ΙΙ) παρακαλώ να προσκομίσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι οι μαθητές  εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ’) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι και την Παρασκευή 18/9/2020.

FEK-PROSTASIA-KORONOIOS

Από τη Δ/νση

Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητά μας παιδιά,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, θα προσέλθετε στις 8:15 π.μ., προκειμένου να γίνει η παράδοση βιβλίων, επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, διανομή μάσκας ανά μαθητή, εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί, έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας, ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και η πραγματοποίηση του  Αγιασμού στις 12:00μμ.

Φέτος με εγκύκλιο του ΥΠΑΙ.Θ., ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Κατόπιν ο ιερέας θα επισκεφτεί τις αίθουσες όπου θα παρευρίσκονται  οι υπόλοιποι καθηγητές και μαθητές.

Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας τη μάσκα σας και την τσάντα σας.

Για την καλύτερη προσαρμογή σας στη σχολική πραγματικότητα με τους νέους κανόνες, παρακαλούμε να μελετήσετε τις οδηγίες:

Α. Για τη λειτουργία του σχολείου

http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?p=9813

Β. Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από ΥΠΑΙ.Θ. και ΕΟΔΥ

http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?p=9795

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Από τη Δ/νση

Νέα διαδικασία αξιολόγησης/επαναξιολόγησης αιτήσεων μαθητών από το ΚΕΣΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Δείτε τη νέα διαδικασία αιτήσεων αξιολόγησης-επαναξιολόγησης μαθητών από το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ):

Διαδικασία αιτήσεων αξιολόγησης-επαναξιολόγησης από το ΚΕΣΥ

 

Από τη Δ/νση

Λειτουργία σχολικών μονάδων – ΥΠΑΙ.Θ. και ΕΟΔΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, Αγαπητά μας παιδιά,

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σύμφωνα:

Α. Με το ΦΕΚ 3780/τΒ’/8-9-2020 FEK-PROSTASIA-KORONOIOS

Β. Με την παρουσίαση που έκανε το Υ.ΠΑΙ.Θ. την  1/9/2020

 Υπ._Παιδείας_-_Παρουσίαση_-_1.9.2020_pdf

Γ. Τις λεπτομερείς οδηγίες του ΕΟΔΥ :covid19_deuterovathmia_ekpaideysi

Δ. Τις συμπληρωματικές οδηγίες του ΕΟΔΥ :

Checklist ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕ_ΔΕ

Checklist  για μαθητες ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ

Πως μιλάω σε παιδιά και εφήβους για COVID ΠΕ_ΔΕ

 Aφίσες μασκας

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. Φ1/104795/ΓΔ4/10-8-2020 μπορείτε να υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς,  για απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών από τις 1/9/2020 έως τις 14/9/2020 για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.

Παρακαλώ μελετήστε την εγκύκλιο ΕΞΕ – 104795 – 2020 – Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων- Απαλλαγή Θρησκευτικά για περισσότερες πληροφορίες. Η αποστολή της υπ. δήλωσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο email του σχολείου, mail@2gym-gerak.att.sch.gr, εντός του παραπάνω χρονικού περιθωρίου.

Από τη Δ/νση