Έξυπνη Γωνιά Ανακύκλωσης

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, ολοκλήρωσαν οι τάξεις Β’ και η Γ’ τις επισκέψεις στην έξυπνη γωνιά ανακύκλωσης στην πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα, που αποτελεί την πρώτη τέτοια γωνιά στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνταν ανά τμήμα στη διάρκεια τριών ημερών και την ξενάγηση είχε αναλάβει η Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, η οποία εξήγησε επίσης και τις διάφορες μορφές ανακύκλωσης που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, την έννοια της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης καθώς και την πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τα πλαστικά μιας χρήσης. Τους ενημέρωσε επίσης για το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 “Climate change is here” που θα υλοποιήσει για δύο συναπτά έτη το σχολείο μας.
Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, η κα Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης, υποδέχτηκε τους μαθητές και τους εξήγησε την έξυπνη γωνιά ανακύκλωσης, η οποία καινοτομεί ως προς την επιβράβευση (πόντους στην πλατφόρμα follow green για αξιοποίηση από τον δικαιούχο όπως θέλει), στην ολιστική προσέγγιση (η εξαργύρωση γίνεται στις επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας), ως προς την αξιοπιστία με άμεση ενημέρωση ( ο χρήστης ενημερώνεται άμεσα με μειλ για τους πόντους του). Επίσης πραγματοποίησε την απονομή επαίνων στην ομάδα μαθητών του σχολείου μας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του Δήμου Παλλήνης Followgreen Action 3 για το βίντεο αναφορικά με τη σπατάλη τροφής και τίτλο «Σου περίσσεψε; Ξαναφτιάξτο!».
Την ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε οι μαθητές μας να γίνουν πολλαπλασιαστές όλων των παραπάνω στις οικογένειές τους και στους φίλους τους.
Το σχολείο μας τα τελευταίας τρία χρόνια για τις περιβαλλοντικές του δράσεις ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων και των Νέων Δημοσιογράφων για το περιβάλλον και στο εθνικό «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου». Έχει λάβει επίσης τη σημαία του αειφόρου σχολείου.
Παρακαλούνται οι γονείς να διαβάσουν το «Γράμμα προς τους Γονείς» που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου, http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?p=9944 για να ενημερωθούν για τις μορφές ανακύκλωσης που πραγματοποιεί το σχολείο και το πώς μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτές.

81ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει  τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»  για μαθητές Β και Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, αν το ζητήσουν, με τα θέματα της Β΄ Γυμνασίου. Αν κάποιος μαθητής Γυμνασίου ζητήσει να διαγωνιστεί με θέματα της Α΄ Λυκείου πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΜΕ (info@hms.gr) για να του δοθεί αυτή η δυνατότητα και να βρεθεί το κατάλληλο μέρος που θα εξεταστεί. Οι μαθητές Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή  εντός σχολικού ωραρίου, και ώρα 12:00-14:00.

Δείτε την ανακοίνωση της Μαθηματικής  Εταιρείας: ANAK_81_DIAGONISMOY_2020_21

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη σχετική φόρμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuTfnGQeT0k2surCKfZlwLFwy1b5wGnflo6cYfJuJY4cq41A/viewform

Ενημέρωση Γονέων

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/12-6-2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) και το ΦΕΚ 3780/τΒ’/8-9-2020 (FEK-PROSTASIA-KORONOIOS) , έχουν επέλθει αλλαγές στις ομάδες μαθημάτων και στον τρόπο εξέτασής τους, καθώς και στη δικαιολόγηση απουσιών.

Τις αλλαγές αυτές μπορείτε να τις δείτε συνοπτικά εδώ ή αναλυτικά στους παραπάνω νόμους.

Διαδικτυακή ενημέρωση των γονέων της Α’

 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση των γονέων της Α’ από τη Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου και τον Σύλλογο Διδασκόντων για θέματα της σχολικής μας ζωής. Θερμές ευχαριστίες στην κα Κουκούλη, ψυχολόγο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, σε όλους τους γονείς για τη συμμετοχή τους καθώς και στον ΣΓΚ.

Βραβεύσεις από τον Δήμο Παλλήνης

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Βράβευση του σχολείου μας για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε με το βίντεο «Σου περίσσεψε; Ξαναφτιάξτο!», στο πλαίσιο του Διαγωνισμού του Δήμου Παλλήνης Followgreen Action 3 με θέμα την εξοικονόμηση τροφής, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα.
Το Βραβείο απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο, τον κ. Ζούτσο και την κα Ζινέλη, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου, στη Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου μαζί με μια ελιά. Επίσης παραβρέθηκε η Υποδιευθύντρια του σχολείου, κα Πριτσιούλη. Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν είχαμε μαζί τους πέντε μαθητές μας, με τους οποίους δημιουργήσαμε το βίντεο τον περασμένο Μάρτιο, μία μέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων.
Σήμερα είχαμε επίσης την ευκαιρία να παραβρεθούμε στα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα, «έξυπνης» Γωνιάς Ανακύκλωσης, με πλήρες σύστημα έξι ρευμάτων και ψηφιακό σαρωτή, που «σκανάρει» όσα ανακυκλώνουμε και επιβραβεύει με προσφορές και εκπτώσεις σε πάνω από 50 καταστήματα του Δήμου μας, στην πλατεία Κλειτάρχου (Πολιτιστικό Κέντρο) στον Γέρακα.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, βραβευτήκαμε επίσης για τη συμμετοχή μας στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, όπου το βραβείο απένειμε ο Αντιδήμαρχο,ς κ. Αβαρκιώτης μαζί με την κα Ζινέλη, στη Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, στο Δημαρχείο του Γέρακα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παλλήνης για την ευκαιρία και την βοήθεια που μας παρείχε προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας αλλά και την τοπική κοινωνία για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία, για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό!
Θα συνεχίσουμε με την ίδια ζέση τις περιβαλλοντικές δράσεις μας και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, εντάσσοντας πολλές και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 “Climate Change is here” καλώντας όλους σας ως αρωγούς, γιατί η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι εν μέρει μια περιβαλλοντική κρίση.

 

Η κα Κουκούλη συνομιλεί με τους μαθητές της Α’

 

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 η κα Κουκούλη, ψυχολόγος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, επισκέφτηκε τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου, συνομίλησε με τους μαθητές και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή τους μέσα αλλά και έξω από το Γυμνάσιο.

Διαδικτυακή ενημέρωση των γονέων της Α’

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η ενημέρωση φέτος για την Α’ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων, και στην πλατφόρμα Webex Cisco, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στις 18:30. Θα υπάρξει ενημέρωση από τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, καθώς επίσης και από την κα Κουκούλη, ψυχολόγο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής με θέμα ομιλίας «Τι σημαίνει να είμαι γονιός μαθητή/τριας της Α’ Γυμνασίου».

Για να συνδεθείτε θα πρέπει να μπείτε στον σύνδεσμο που σας έχει αποσταλεί στο email σας, με κλειστές κάμερες και μικρόφωνα.

Σε περίπτωση σύνδεσης από κινητή συσκευή θα πρέπει να κάνετε εγκατάσταση της εφαρμογής webex cisco στη συσκευή. Δείτε παρακάτω τον οδηγό.

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Καλή αντάμωση!

Με εκτίμηση
Περτσινίδου Κορίννα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ERASMUS+ KA3 «Be Part»

Εάν είσαι μαθητής μεταξύ 13 και 15 ετών και είσαι πρόθυμος να συμμετέχεις ενεργά στη διαχείριση του σχολείου σου, το έργο «BePart» σε προσκαλεί να εγγραφείς και να λάβεις μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ3, το οποίο ενθαρρύνει στο να ακούγεται η φωνή σου και να έχεις τη δύναμη της λήψης αποφάσεων σε θέματα που αφορούν και  επηρεάζουν ΕΣΕΝΑ  στο σχολείο σου.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA3BEPARTYouth Led Development for Schools Participatory Management”, είναι πρόγραμμα τριετούς διάρκειας 2019-2022, στο οποίο συμμετέχουμε ως εταίροι μαζί με Ερευνητικά Κέντρα από 3 χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο του Porto και 4 Σχολεία από Πορτογαλία, Ισπανία, Λιθουανία και Ελλάδα. Το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο που συμμετέχει ως εταίρος σε ERASMUS+ KA3 – χάραξη πολιτικής. Σε κάθε φάση θα πραγματοποιούμε διάχυση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος σε συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως Associated Partner, σε άλλες Σχολικές Μονάδες της χώρας καθώς και στο Σχολικό Δίκτυο του Υ.ΠΑΙ.Θ. “ACT- ACTive citizenship”.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω; Ποιες θα είναι οι ευθύνες μου;

 • Θα χρειαστεί να εφαρμόσεις δύο Μοντέλα Συμμετοχής Νέων κατά τη σχολική χρονιά 2020/2021.
 • Θα έχεις συνεργασία με τους υπεύθυνους καθηγητές  (κα Περτσινίδου, κα Πριτσιούλη, κα Κάσση) και με άλλους επτά συμμαθητές σου. Όλοι  μαζί, δουλεύοντας ομαδικά, θα έχετε φωνή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα εκφράσετε τις απόψεις σας σχετικά με την προώθηση και τη βελτίωση θεμάτων που αφορούν όλους τους μαθητές, όπως:
 • Το ακαδημαϊκό σχολικό έργο, οι στόχοι και οι διαδικασίες του.
 • Τη θέσπιση πολιτικών και κανόνων που συμβάλουν στην οργάνωση της λειτουργίας του σχολείου.
 • Την αξιολόγηση της σχολικής απόδοσης.
 • Τις στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων του σχολείου.
 • Γι’ αυτό, η ομάδα σου (8 μαθητές) θα κάνει εβδομαδιαίες συναντήσεις με την Δ/νση του σχολείου  για να συζητά τα αιτήματα των τάξεων ή τη λειτουργία και τη διαχείριση του σχολείου.
 • Τι θα ωφεληθώ από αυτό;

Θα έχεις την ευκαιρία να έχεις:

 • Δύναμη στη λήψη αποφάσεων για θέματα που σε επηρεάζουν στο σχολείο σου.
 • Συνεισφορά σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εστιάζει στη συμμετοχή των νέων
 • Άμεση επαφή και συνεργασία  με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου
 • Επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών (Ισπανία, Πορτογαλία, Λιθουανία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για να μοιραστείτε την εμπειρία σας.
 • Πώς μπορώ να εγγραφώ;

Μπορείς να εγγραφείς online εδώ (φόρμα google), μέχρι την Πέμπτη 15/10/2020.