Δωρεά από γονέα

Ευχαριστούμε τον γονέα μαθητή του σχολείου μας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, για τη δωρεά δύο tablets σε μαθητές μας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και δύο πληκτρολογίων για τα εργαστήρια πληροφορικής του σχολείου μας.

«Ψυχική ενσυναίσθηση στην εποχή του Covid-19»

Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε, από την κα Ζερεφού, Σύμβουλο Σχολικής Ζωής – που αποτελεί έναν νέο θεσμό στα σχολεία – σε όλα τα τμήματα του μας η παρουσίαση με θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα στην εποχή του Covid-19», με πολύτιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση της πανδημίας αλλά και το πως μια κρίση μπορεί εύκολα και αρκεί να το θελήσουμε να μετατραπεί σε ευκαιρία. Στις συναντήσεις είχαν προσκληθεί και οι γονείς των μαθητών, όπως επίσης παραβρέθηκε και η Δ/ντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, η οποία μοιράστηκε με τους μαθητές ευχετήριες κάρτες αλλά και σκέψεις για τα φετινά Χριστούγεννα και την ελπίδα ότι το νέο έτος η επιστήμη θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην ευλογημένη κανονικότητά μας.

ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Εικονική κινητικότητα για το ERASMUS+ KA2 «Let’s say stop to violence together»

Η εικονική κινητικότητα  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 21-23 Δεκεμβρίου 2020 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 «Let’s say stop to violence together». Η κινητικότητα ήταν προγραμματισμένη για το Anamur, πόλη της Τουρκίας, και γι’ αυτό την πραγματοποίησή της την είχαν αναλάβει οι εταίροι μας από την Τουρκία. Αφορούσε παρουσιάσεις όλων των εταίρων, εκμάθηση ψηφιακών εργαλείων, του twinspace (eTwinning) του έργου και χρονοπρογραμματισμό των επόμενων εργασιών. Η επόμενη κινητικότητα του έργου θα είναι στην Αθήνα, ελπίζουμε όχι εικονικά. Την κινητικότητα παρακολούθησαν όλοι οι εταίροι από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ρουμανία και Λιθουανία. Από το σχολείο μας την παρακολούθησαν οι καθηγητές που συμμετέχουν στο έργο: κα Περτσινίδου, κα Πριτσιούλη, κ. Κόκκαλης, κα Ζερεφού, κα Παπαδάκου, κα Ζαφειριάδου. Το έργο έχει ως στόχο της αύξηση της ενσυναίσθησης και τη μείωση της ενδοσχολικής βίας.

Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί

Στολίσαμε και φέτος, τηρώντας το έθιμο που φέτος περισσότερο από άλλη φορά μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας και μια δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας σε ένα άδειο από μαθητές σχολείο. Επιστρατεύσαμε κάρτες προηγούμενων ετών φτιαγμένες από παιδιά, κατασκευές, από τρενάκια, καραβάκι από θεατρικό σκηνικό, παλέτες επαναχρησιμοποίησης για δέντρο, πολύχρωμες μπάλες και χειροποίητα γλυκά.
Και του χρόνου όλοι μαζί!

 

27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης με θέμα «Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών και οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δρ. Θεόδωρου Καλλιάνου, Επισκέπτη Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και τέλεσε υπό την Αιγίδα του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής με μία εξαιρετική προσέγγιση καί ανάλυση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής που μοιραζόμαστε όλοι.
Τις εργασίες του Συνεδρίου εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Γκίκα, ο κ. Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Ελλήνων στο εξωτερικό, ο κ. Καλαμβρέζος, Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο και ο o Σεβασμιώτατος Φιλάδελφος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα.
Ακολούθησαν πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τις οποίες συντόνιζε ο Δρ. Θεόδωρος Καλλιάνος, Προέδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, του Συνεδρίου, η κα Κολλάρα, Συντονίστρια του Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών στην  και η κα Espino, Direcrorate-General for Communication. Εισήγηση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε ο κ. Πασσάς, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου.
Η εισήγηση της Δ/ντριας του σχολείου μας, κας Περτσινίδου είχε θέμα «ERASMUS+ : γέφυρα λαών και γενεών. Η καινοτόμος δράση ΚΑ3 «BePart» στη συμμετοχική διαχείριση του σχολείου», όπου αναφέρθηκε στην ιστορία του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, τα οφέλη του οποίου έχουν αποκομίσει εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές για παραπάνω από 30 χρόνια υλοποίησής του, καθώς και στην καινοτόμο δράση που εφαρμόζει το σχολείο μας από πέρσι ERASMUS+ KA3 “BePart”. Η διάχυση των αποτελεσμάτων αυτού του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών & Διαπολιτισμικής Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε άλλες Σχολικές Μονάδες της χώρας καθώς και στο Σχολικό Δίκτυο του Υ.ΠΑΙ.Θ. “ACT- ACTive citizenship”, αφού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συμβάλλει ως Associated Partner.
Θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές του συνεδρίου για την τιμητική αυτή πρόσκληση, που έδωσε βήμα στο σχολείο μας να παρουσιάσει τις δράσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το συνέδριο παρακολούθησαν, η κα Πριτσιούλη, η κα Κάσση, η κα Αποστολοπούλου και ο κ. Αλβέρτης.