Εξερευνώντας την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 “Education’in’, ‘for’ and ‘through’ culture and heritage”, την κα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος και την Μπαζίνη, εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η κα Δηλάρη, τόνισε του σκοπούς και τις αξίες του Δικτύου των Συνδεμένων σχολείων με την UNESCO και προέτρεψε τους μαθητές να γίνουν πολλαπλασιαστές των δράσεων μέσα και έξω από το σχολείο τους.
Η κα Μπαζίνη, με την παρουσίαση της για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, μας άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στην παράδοση, στην προστασία και στη διαφύλαξή της. Επίσης τόνισε την κριτική στάση μας απέναντι στην παράδοση και το δικαίωμά μας να επιλέγουμε τι θέλουμε να διαφυλάξουμε, τι θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με διαδραστικό τρόπο ώστε οι μαθητές να καταθέσουν τις απόψεις τους ή και να αναζητησουν διευκρινήσεις για ζητήματα που τους απασχολούσαν. Το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η συνάντηση να διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Δηλάρη και την κα Μπαζίνη για την πολύτιμή βοήθεια στην κατανόηση σημαντικών εννοιών για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιούμε.