Εκδρομές Ιουνίου 2021

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε εκδρομή για μαθητές της Α’ και Γ’ στον Αγ. Σπυρίδωνα Πόρτο Ράφτη, στο Πόρτο Ράφτη, στην Αρτέμιδα και στην Ανάβυσσο. Οι μαθητές χάρηκαν τον ήλιο, τη θάλασσα και την επαφή με τη φύση που τόσο πολύ χρειάζονταν! Τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ πραγματοποιήσαν εκδρομές σε διάφορους προορισμούς: Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη, Ανάβυσσο, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα. Ο κάθε προορισμός είχε μια δική του ιστορία. Το σίγουρο ήταν ότι οι μαθητές μας ευχαριστήθηκαν τη φύση, έπαιξαν, γέλασαν, έφαγαν και έκλεισαν μαζί χαρούμενα τη σχολική τους χρονιά.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, επισκέφτηκαν οι μαθητές του Β3 τα γραφεία της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023 στο πλαίσιο των εργασιών που εκπόνησαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA3 “Teachers4Europe:Setting an Agora for Democratic Culture”.
Εκεί μας υποδέχτηκαν ο κ. Κουμκάς, Διευθυντής Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού, η κα Λαμπίρη, Διευθύντρια Πολιτιστικής Κατάρτισης και η κα Βουδούρη, Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Μας παρουσίασαν το καλλιτεχνικό όραμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας και επαίνεσαν τους μαθητές για τις εργασίες τους, τις οποίες παρουσίασαν με συντομία. Οι εργασίες τους αφορούσαν παρουσιάσεις και ψηφιακή αφήγηση στο Scratch, με θεματική την Ελευσίνα ως θρησκευτικό κέντρο στην αρχαιότητα και ως βιομηχανικό κέντρο στα νεότερα χρόνια.
Η Διευθύντρια, κα Περτσινίδου, ευχαρίστησε τους υπευθύνους για τη φιλοξενία και τους έδωσε συμβολικά δώρα “Bioherbs” από το σχολείο. Ο κ. Κουμκάς χάρισε στους μαθητές συλλεκτικά μολύβια της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 της Ευρώπης και στο σχολείο το βίντεο “Αγέλαστος Πέτρα” του Φίλιππου Κουτσάφτη (Α’ Βραβείο Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης).
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, όπου μας υποδέχτηκε η αρχαιολόγος, κα Παπαγγελή. Στο τέλος απολαύσαμε μια βόλτα στην παραλία και στο παλαιό εργοστάσιο του Κρόνου, ένα από τα πιο τεχνολογικά βιομηχανικά συγκροτήματα της Ελλάδας στις αρχές του 20ου αι. Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Περτσινίδου Συνοδός: κα Χάβρη.
Το Πρόγραμμα Erasmus+ KA3 2018-2021, Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής, με τον τίτλο: “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture” εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – EACEA και υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε συνεργασία με Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικούς Φορείς του Βελγίου, της Γαλλίας, Γερμανίας, Κύπρου, Μάλτας και Ρουμανίας, το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Συντονιστής της Σύμπραξης), την Έδρα Jean Monnet στις Πολιτικές της Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco. Πρόκειται για ένα καινοτόμο Πρόγραμμα που στοχεύει στην αναβάθμιση και προώθηση σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες της Κοινότητας των Εκπαιδευτικών “Teachers4Europe”, βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών που πραγματοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.