1η διακρατική συνάντηση – ERASMUS+ KA2 “Creative STEAM project”

Στη μεσαιωνική πόλη Girona, (Τζιρόνα στα καταλανικά ή Χιρόνα στα Ισπανικά), που αποτέλεσε και το σκηνικό της γνωστής σειράς Game of Thrones και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Girona πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 “Creative STEAM project”, στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2021.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συνοπτική παρουσίαση των διάφορων σταδίων υλοποίησης του έργου από τον κ. Μπαλάσκα-Διαμαντή καθώς και παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων των εταίρων. Η Διευθύντρια του σχολείου μας κα Περτσινίδου, παρουσίασε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, το όραμα και τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας καθώς και τις δράσεις μας σε σχέση με το STEM. Στη συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους του σχολείου μας, και ο κ. Αλβέρτης.
Πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για τη γνωριμία μας με τη μεθοδολογία του προγράμματος τον συντονιστή, κ. Καμτσή, καθώς και συζητήθηκε ο τρόπος εφαρμογής της. Συζητήθηκαν οι τρόποι διάχυσης καθώς και τα παραδοτέα και τα χρονικά περιθώριά τους. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί στην Αθήνα στις 30/11 – 3/12.
STEAM είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση της μάθησης, όπου η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά βρίσκουν ένα σημείο συνάντησης με τις τέχνες. Ο σκοπός είναι να οδηγήσουν τους μαθητές στην ανάπτυξη του διαλόγου και
της κριτικής σκέψης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μαθητές που επιχειρούν μεθόδους βιωματικής μάθησης και επίλυσης προβλημάτων με συνεργασία και δημιουργικότητα.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση της συνάντησης την ομάδα του Πανεπιστημίου της Girona
Συντονιστής: KENTRO SPOUDON LAIKOU THEATROU Greece
Εταίροι: ACTION SYNERGY SA Greece, MOBILIZING EXPERTISE AB Sweden, CENTRO INTERNAZIONALE PER LA PROMOZIONE DELL’EDUCAZIONE E LO SVILUPP ASSOCIAZIONE Italy, UNIVERSITAT DE GIRONA Spain, 2o Gymnasio Geraka Greece
Παιδαγωγική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Γέρακα: Περτσινίδου Κ., Αλβέρτης Ν., Θεοδωρακοπούλου Ε., Kωνστάντου Δ., Μαυρογόνατος Π., Πριτσιούλη Γ., Σγουρόπουλος Β.