Βράβευση από τον Δήμο Παλλήνης

Σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, συμμετείχαμε στην εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης, στο πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης και με θέμα «Πλαστικά μίας χρήσης! Πώς θα γλιτώσω από τον ¨εθισμό¨ τους» που πραγματοποιήθηκε στο Οινοποιείο Πέτρου. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Β6, το οποίο πέρσι συμμετείχε στις διαδικτυακές συναντήσεις μας με το σχολείο της Ιαπωνίας με θέμα την πλαστική ρύπανση, τη Διευθύντρια, κα Περτσινίδου και την Υποδιευθύντρια, κα Πριτσιούλη.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν λεπτομέρειες (περιεχόμενο, ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, οφέλη, διάχυση) από τις συναντήσεις με το σχολείο της Ιαπωνίας. Προβλήθηκε επίσης το βραβευμένο μας βίντεο στον διεθνή διαγωνισμό, «Υoung Reporters for the Environment”, με τίτλο “Life without plastic”, που προτείνει τρόπους αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσης.
Κατόπιν, ακολούθησε η τελετή βράβευσης για το Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που οργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Παλλήνης, όπου αποσπάσαμε τον 2ο Βραβείο ανάμεσα στα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα εκτυπωτή, μια δάφνη και δύο usb memory flash σε ξύλινη θήκη.
Τη βράβευση πραγματοποίησε ο κ. Αλεξανδρής, Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής και ο κ. Λιακόπουλος, Πρόεδρος της Σχολικής μας Επιτροπής.
Όλοι μαζί βγήκαμε αναμνηστική φωτογραφία, όπως επίσης και με τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Ζούτσο αλλά και την κα Ζινέλη, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.
Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην παραλία της Αρτέμιδας, όπου ευχαριστηθήκαμε τον ήλιο και τη θάλασσα.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Παλλήνης και την κα Ζινέλη για τη σημερινή διοργάνωση αλλά και τις ευκαιρίες συμμετοχής μας σε διαγωνισμούς με περιβαλλοντικά θέματα ευαισθητοποίησης. Είμαστε ένα σχολείο που ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων, στο Διεθνές δίκτυο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», υλοποιούμε προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (πλαστικά μιας χρήσης, ανακύκλωση, θαλάσσια απορρίμματα, επαναξιοποίηση τροφής, κα) και από την περσινή σχολική χρονιά υλοποιούμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 “Climate Change is here”, με θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας!