Παρουσίαση του Γεωπάρκου Χελμού – Βουραϊκού στην εκδήλωση “Με αφορμή τα Ελληνικά Γεωπάρκα UNESCO”

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 το σχολείο μας συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος των Παγκόσμιων Γεωπάρκων με το Δίκτυο Σχολείων ASPnet UNESCO με τίτλο «Με αφορμή τα Ελληνικά Γεωπάρκα UNESCO». Το σχολείο μας εκπροσώπησαν η καθηγήτρια κα Γιαμπουρά Ευαγγελία και η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Κοτζιά Θωμαΐς, η οποία και παρουσίασε το Γεωπάρκο Χελμού- Βουραϊκού, το οποίο επισκέφτηκαν 97 μαθητές της Γ’ με 5 συνοδούς καθηγητές (13-16 Απριλίου 2022).
Το Γεωπάρκο παρουσιάζει μια ξεχωριστή γεωλογική ιστορία, ενώ φιλοξενεί μοναδικά τοπία, σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και άρτιες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές υποδομές. Σημεία αναφοράς της παρουσίασης ήταν η διαδρομή με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, η επίσκεψη στην Έκθεση του κτηρίου του Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου Χελμού- Βουραϊκού, στο Σπήλαιο Λιμνών, στις πηγές του Αροάνιου ποταμού, στο ΄Ορος Χελμός, στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και στη λίμνη Τσιβλού, στην Ιερά Μονή Αγ. Λαύρας, στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καθώς και η πεζοπορία στο αισθητικό Ευρωπαϊκό μονοπάτι Α4 Κάστρο-Κεραμιδάκι.
Επίκεντρο της παρουσίασης ήταν οι εντυπώσεις που προκάλεσε στους μαθητές η επαφή με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Γεωπάρκου αλλά και τα μνημεία πολιτισμού. Ευχαριστούμε θερμά την κα Β. Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια Δικτύου ASPnet για την πρόσκληση και τον συντονισμό και τη Θωμαϊδα για την εξαιρετική εκπροσώπηση.