Αγιασμός 2022

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 υποδεχτήκαμε τους μαθητές μας στην πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων, η τελετή του Αγιασμού τελέσθηκε στις 9:30π.μ., στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με όλα τα τμήματα και τους μαθητές μας.
Θερμό καλωσόρισμα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Ζούτσος, που εξήρε το έργο του σχολείου και των εκπαιδευτικών του, τονίζοντας ότι το σχολείο εργάζεται ως πρότυπο και προσφέρει πολλά στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Μαζί του ήταν η Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κα Κουκουβάου, η Πρόεδρος Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, κα Διακάκη και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, κ. Κασσιανός.
Ο κ. Τσέκενης, ως εκπρόσωπος του ΔΣ του ΣΓΚ, καλωσόρισε του ςμαθητές και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Ένα μεγάλο και θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε η Δ/ντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, και στις τρεις τάξεις με ιδιαίτερη έμφαση στην Α’ Γυμνασίου διαβεβαιώνοντας την ότι η προσαρμογή στη νέα βαθμίδα εκπαίδευσης να πραγματοποιηθεί όσο πιο ομαλά γίνεται.
Κάνοντας μια αναφορά στα επιτεύγματα της περσινής χρονιάς και στη δημιουργία οδηγού κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού, συντάγματος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των μαθητών, καινοτόμων εκπαιδευτικών σεναρίων, τόνισε τη συμβολή τους στην καλλιέργεια μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών μας, μέσα από τη διεύρυνση των οπτικών τους παραστάσεων, γνώσεων και δεξιοτήτων. Απευθυνόμενοι στους γονείς, ανέφερε ότι στόχος των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι να ανακαλύψουν τα ταλέντα των παιδιών τους, να τα συμβουλεύσουν, να τα καθοδηγήσουν και να θέσουν τις βάσεις της κριτικής σκέψης, της έρευνας, της δικαιοσύνης, του θάρρους, της καλοσύνης, της ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η Διευθύντρια στο ΥΠΑΙΘ, στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, στον Δήμο Παλλήνης, το ΣΓΚ και σε όλους τους γονείς για τη συμβολή σε όλα τα επιτεύγματα του σχολείου μας.
Κατόπιν οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με όραμα, σύνεση, δημιουργία, συνεργασία και επιτυχία!