ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ:
«ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Τρόποι Πρόληψης της βίας στο σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 18:00-21:00.
Απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, σε γονείς, κηδεμόνες, παιδιά και εφήβους. Η επιμορφωτική διαδικτυακή μας εκδήλωση θα αναδείξει τις πράξεις ή τις συμπεριφορές που συνιστούν την ενδοσχολική βία, τους παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς, καθώς και τους βασικότερους τρόπους για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τον περιορισμό ανάλογων περιστατικών στο σχολείο. Η τηλεσυνάντηση αποσκοπεί στην ανταλλαγή προβληματισμών και την υποστήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα της σχολικής καθημερινότητας. Φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να δώσει προτάσεις, οι οποίες θα προάγουν ένα ασφαλές και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.
Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε δημιουργήσει ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων, στην οποία μπορείτε: α) να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 και β) να υποβάλετε σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 22:00 επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές.
Η επιμορφωτική εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube. Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouTube :
Η συμμετοχή στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετική.