12ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 η ομάδα της ρητορικής του μίσους συμμετείχε στο 12ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) σε συνεργασία με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού».

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες Παρασκευή 5 Απριλίου και Σάββατο 6 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με θέματα ανάπτυξης και ενήβωσης, διαταραχές πρόσληψης τροφής, παχυσαρκίας, ενδοκρινολογίας, γυναικολογίας και ανδρολογίας, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, σχολικής φοβίας – διακοπής φοίτησης, ψυχοκοινωνικής δυσλειτουργίας, μαθησιακών δυσκολίων-ΔΕΠ-Υ, καταθλιπτικού συναισθήματος, άγχους, αυτοκτονικής συμπεριφοράς, παραβατικότητας, συμπεριφορών διαδικτυακής εξάρτησης, εκφοβισμού κ.α.

Η ομάδα της ρητορικής του μίσους “The fantastic 5” έκανe παρουσίαση των όσων δημιούργησαν μετά την παρουσίαση της αρχικής πρότασης στην Ημερίδα στις 5 Φεβρουαρίου 2019, που οργανώθηκε από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SELMA κατά της ρητορικής του μίσους on-line.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και στην κα Παπατριανταφύλλου, Εθνική Συντονίστρια των ευρωπαϊκών προγράματων ERASMUS+ “ACT” και “Teachers4Europe” του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την πρόσκληση να συμμετέχουμε.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας “The fantastic 5” για την ενασχόλησή τους με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που απασχολεί πολλούς νέους!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Περτσινίδου Κορίννα