Εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας ΕΚΠΑ

Η ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Έχω ένα πονόδοντο. Φέρτε μου έναν γιατρό!», την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, συμμετείχε στην εκδήλωση για τον Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Ιστορίας ΕΚΠΑ για τα σχολεία Αττικής, με τίτλο «Στα χνάρια της Οδοντιατρικής Επιστήμης: από τα θεραπευτικά βότανα, στα βιοϋλικά, τη βιοτεχνολογία, την ψηφιακή τεχνολογία και στα laser».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο προαύλειο χώρο του μουσείου, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας το 1837, έγινε μια σύντομη παρουσίαση όλων των συμμετοχών. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Τσίτου, επιμελήτρια και μουσειοπαιδαγωγός του Μουσείου Ιστορίας ΕΚΠΑ και χαιρέτισε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Μπουραζέλης, ο Προϊστάμενος των Μουσείων ΕΚΠΑ, κ. Παπούλιας και ο Καθηγητής Οδοντιατρικής και Υπεύθυνος του Μουσείου Οδοντιατρικής, κ Βουγιουκλάκης. Όλοι τόνισαν την αξία του διαγωνισμού, που κλείνει φέτος τον τέταρτο χρόνο, μιας και φέρνει τους μαθητές πιο κοντά στα Μουσεία και στη Μουσειολογία και συνδέει τα Πανεπιστήμια με τον χώρο της μέσης εκπαίδευσης. Εξήραν όλες τις εργασίες των μαθητών, εκφράζοντας τη έκπληξη τους με την ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει, τόσο για την έρευνα που πραγματοποίησαν οι μαθητές όσο και με τη σύνθεση (παρουσιάσεις, εκθέματα κλπ).

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μπουφέ στον όμορφο χώρο του προαυλίου. Η ομάδα μας δεν παρέλειψε να επισκεφτεί το Μοναστηράκι για ένα δροσερό παγωτό.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κωνσταντινίδου Β., Δέτσικα Ν. ,Περτσινίδου Κ.