Εκπαιδευτικές Γέφυρες με τα Δημοτικά

Με μεγάλη η χαρά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 υποδεχτήκαμε τους μαθητές της Στ’ τάξης του 2ου και 7ου Δημοτικού Σχολείων Γέρακα. Εθελοντές μαθητές μας, τους υποδέχτηκαν στην είσοδο του προαυλίου. Όλοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου η Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Περτσινίδου, τους έκανε παρουσίαση του σχολείου και των δράσεών του, ενώ εθελοντές μαθητές τους παρουσίασαν το σχολείο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Τον λόγο πήραν οι Υποδιευθύντριες, κα Πριτσιούλη και κα Δέτσικα, και κατόπιν η κα Ζερεφού και η κα Κυριακοπούλου, οι οποίες έκαναν μια σύντομη παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τα οποία είναι υπεύθυνες. Προβλήθηκε επίσης βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές των δράσεων, εκδηλώσεων, εκδρομών και προγραμμάτων μας. Χωρισμένοι σε ομάδες οι μαθητές των δύο Δημοτικών και με ξεναγούς τους εθελοντές μαθητές του σχολείου μας, περιηγήθηκαν σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του σχολείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αίθουσα Διαμεσολάβησης, όπου η κα Ζερεφού τους έκανε βιωματικό παιχνίδι για τα συναισθήματα, στη Βιβλιοθήκη, στην Αίθουσα Τεχνολογίας με την έκθεση των έργων της Α’ Γυμνασίου, στον λαχανόκηπο και στον κήπο με τα αρωματικά μας φυτά, στη Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα Πληροφορικής και στην αίθουσα Φυσικών Επιστημών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα που είχαμε ετοιμάσει για τους φιλοξενούμενούς μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, κ. Μαρκογιαννάκη, για την όμορφη ελιά που μας χάρισε για τον κήπο μας, την κα Χαλκιαδάκη, Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, τις συνοδούς δασκάλες, και όλους τους μαθητές για την πολύ όμορφη συνάντηση, που αποτελεί μια γέφυρα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Ευχαριστίες επίσης και στους εθελοντές μαθητές μας για τη λεπτομερή ξενάγηση που πρόσφεραν στους μαθητές των Δημοτικών στην πρώτη ημέρα έναρξης των διακοπών τους!