Τελετή Λήξης

Με πολύ κέφι και φαντασία μαθητές, καθηγητές και ο ΣΓΚ του σχολείου μας προετοίμασαν την Τελετή Λήξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, με απολογισμό του σχολικού έτους και με προβολή βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της σχολικής μας επιτροπής, κ. Λιακόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΓΚ, κ. Μπαρμπαρίγος. Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στο βίντεο που διακρίθηκε σε Διεθνές Επίπεδο με τα τίτλο «Life without Plastic» στο πλαίσιο του δικτύου «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και στο βίντεο που διακρίθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο του διαγωνισμού Leonardo4Kids. Κατόπιν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Περιοδικού Πίνακα Χημικών στοιχείων από τους μαθητές της Γ’, τον οποίο δημιούργησαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οι επιστήμονες του 2ου Γυμνασίου Γέρακα» και του Διεθνούς Έτους Περιοδικού Πίνακα. Η προβολή σημαντικών στιγμών της Γ’ Γυμνασίου που έπρεπε να αποχαιρετήσουμε, συγκίνησε όλους.

Σκέψεις και συναισθήματα μοιράστηκαν οι μαθήτριες της Γ’ Πολίτη Δήμητρα, Ρέκκα Νικολέτα, Δανελλάτου Βαρβάρα και Μικέ Ελένη. Στη συνέχεια δόθηκαν στους μαθητές της Γ’ τα αναμνηστικά από τον ΣΓΚ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτικά από μαθήτριες της Α’ σε μουσική υπόκρουση του «Κάντε υπομονή» και «Σήκω χόρεψε συρτάκι» σε ντεκόρ που θύμιζε γειτονιά. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το νεανικό συγκρότημα MONKS με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου που μας ξεσήκωσε με το κέφι και τη ζωντάνια του. Η χορωδία μας συμμετείχε με το τραγούδι «The Wind of Change» των Scorpions, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, έναν πραγματικό θεσμό, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα με την συμμετοχή 35 πόλεων, είναι αφιερωμένες στην Μελίνα Μερκούρη και στην Ευρώπη του Πολιτισμού, καθώς συμπίπτουν με 20 χρόνια από την υπογραφή της χάρτας της Βουδαπέστης, η οποία δημιούργησε το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Ευχαριστούμε τον ΣΓΚ για την πολύτιμη βοήθειά του, τον Πρόεδρο της Σχολικής μας Επιτροπής, κ. Λιακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο, κ. Μπαξεβάνη, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Σπάτων, κ. Δημαρά, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλους τους παρευρισκόμενους, μαθητές και γονείς, αλλά και τους γονείς που συνέδραμαν στον μπουφέ μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Νεκτάριο, Νίκο, Γιώργο και Μάριο του συγκροτήματος MONKS.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον επιστάτη μας κ. Γιάννη που και σ’ αυτή την εκδήλωση μας βοήθησε τα μέγιστα και την κα Χρύσα στο κυλικείο με τα νόστιμα σουβλάκια της.

Καλό και δροσερό Καλοκαίρι!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Περτσινίδου Κ., Δέτσικα Ν., Πριτσιούλη Γ., Ζερεφού Δ. και Κάσση Μ.