Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας ξεκίνησε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, με την βιβλιοπαρουσίαση από τον κ. Παπαγεωργίου, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής, του βιβλίου του με τίτλο «Ο τελευταίος Ιππότης του Ουρανού». Ένα βιβλίο που εξιστορεί τη ζωή του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ενός ανθρώπου βαθύτατα αφοσιωμένου στο καθήκον, ενός ανθρώπου που έθετε σε κίνδυνο συνεχώς τη ζωή του είτε για να διασώσει τους φίλους του είτε για να παραδώσει την αλληλογραφία πετώντας σε μακρινούς και δύσκολους προορισμούς. Ενός ανθρώπου με έντονο το αίσθημα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπο και για την πατρίδα.

Ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ γράφει τον «Μικρό Πρίγκιπα», δημιουργώντας έτσι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με πολλούς συμβολισμούς και συνδέσεις με την προσωπική του ζωή αναδεικνύοντας πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Αυτές οι συνδέσεις και οι συμβολισμοί αναλύονται στον βιβλίο του κ. Παπαγεωργίου, το οποίο με μεγάλη χαρά προλόγισε ο κ. Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσής μας, απολαύσαμε τους μαθητές μας που υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών τους, παρουσίασαν τη ζωή του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ με παράλληλες αναφορές σχετικών μερών από τον «Μικρό Πρίγκιπα», απέδωσαν χορευτικά την αγάπη του Μικρού Πρίγκιπα για το τριαντάφυλλό του, δραματοποίησαν τον διάλογο μεταξύ του Μικρού Πρίγκιπα και της Αλεπούς, διάβασαν αποσπάσματα του Μικρού Πρίγκιπα στα γαλλικά, τη γλώσσα του συγγραφέα, απέδωσαν τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απ. Παύλου, απεύθυναν μηνύματα αγάπης από την Καινή Διαθήκη, ερμήνευσαν συγκλονιστικά «Τον Μικρό Πρίγκιπα», το τραγούδι που είχε γράψει και ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης το 2010 για την παραγωγή του Ευγενιδείου Ιδρύματος και απέδωσαν μοναδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς μας ομιλητές, κ. Παπαγεωργίου και κ. Σιμόπουλο, τους μαθητές και γονείς, τον ΣΓΚ του σχολείου μας, όπως επίσης τον κ. Δημαρά, Διευθυντή του Γυμνασίου Σπάτων και τον κ. Βλαχόπουλο, πρ. Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της ΕΕ αλλά και καθηγητές από όμορα σχολεία και συμπολίτες μας  που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδάκου Ελένη, Κυριακοπούλου Γεωργία, Νικολαροπούλου Μίρκα, Ζερεφού Δήμητρα, Κάσση Μαρία, Καζασίδου Σμαράγδα, Ζαφειριάδου Κυριακή και Μαυρογόνατος Παύλος.

Ιδέα – συντονισμός: Περτσινίδου Κορίννα