Ενημέρωση για σύχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Συμπληρωματικά  της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα λειτουργήσει και η σύγχρονη ώστε να υπάρχει  ζωντανή επικοινωνία των μαθητών με τους καθηγητές τους. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο  επειδή συμβάλλει στην εξ αποστάσεως διαδραστική  επικοινωνία των συμμετεχόντων.
Κατά τη σύγχρονη διδασκαλία, ο εκπαιδευτικός μπορεί να μοιραστεί με τους μαθητές του αρχεία, παρουσιάσεις, την εικόνα της οθόνης του, στην οποία έχει τη δυνατότητα να σημειώσει κ.ά.  Οι μαθητές, από την πλευρά τους, μπορούν να λάβουν το λόγο, να υποβάλουν ερωτήματα, να στείλουν γραπτά μηνύματα στον/στην εκπαιδευτικό τους, να «δουν» τους συμμαθητές τους. Είναι μία πλήρως διαδραστική τάξη μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα διεξάγεται μεταξύ των ωρών 12:00 έως 4:00μ.μ.
Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για όσους έχουν σύνδεση στο Internet και για όσους δεν έχουν (είναι διαφορετικές). Για όσους δεν έχουν σύνδεση θα πρέπει να μας ενημερώσουν για να πάρουν τον κωδικό της τάξης.
Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για το πρόγραμμα της Τρίτης 31/3/2020 καθώς και τα links των ψηφιακών τάξεων. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ενώ τα links θα αποσταλλούν στα email σας μόνο.
Παρακαλώ θερμά να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είτε ασύγχρονη είτε σύγχρονη. Είναι σημαντικό όλο αυτό το διάστημα της απομόνωσής τους να κρατήσουν ζωντανή την επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή σε όλα τα μαθήματα που αφορούν το παιδί σας στο eclass και να έχετε επικοινωνία με τους καθηγητές μέσω των Μηνυμάτων και των Ανακοινώσεων του eclass. Καλό είναι για να αποφύγετε την υπερφόρτωση της πλατφόρμας του eclass να μπαίνετε πρωινές ώρες.

Από τη Δ/νση

ΕΓΥΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Οδηγός Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με σύνδεση στο Internet

Οδηγίες μαθητή  όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet