Τηλεδιάσκεψη με την Εθνική Συντονίστρια των σχολείων ASPnet με την UNESCO

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, η Ομάδα Unesco του σχολείου μας είχε τη χαρά να συναντηθεί και να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με την Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων με την Unesco, κα Βέρα Δηλάρη.
Η κα Δηλάρη μας ενημέρωσε για την προσπάθεια της Διεθνούς Ομάδας Συντονισμού ASPnet προκειμένου τα μέλη του Δικτύου να μην χάσουν την επαφή τους, εξ αιτίας της πανδημίας και του γεγονότος ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε 140 χώρες, αλλά να παραμείνουν συνδεδεμένα μέσω του ηλεκτρονικού περιοδικού «CONNECT», μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών, μηνυμάτων αλληλεγγύης κλπ. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της παρέμβασης του ανθρώπου στη φύση που έχει ως συνέπεια την αύξηση των πανδημιών.
Οι μαθητές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα για το πώς βιώνουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση λόγω του Covid-19 καθώς και δημιουργικούς τρόπους αποτύπωσής τους έτσι ώστε να γίνει διάχυση όχι μόνο στη δική μας σχολική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρο το παγκόσμιο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων με την Unesco.