Έξυπνη Γωνιά Ανακύκλωσης

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, ολοκλήρωσαν οι τάξεις Β’ και η Γ’ τις επισκέψεις στην έξυπνη γωνιά ανακύκλωσης στην πλατεία του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα, που αποτελεί την πρώτη τέτοια γωνιά στην Ελλάδα. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνταν ανά τμήμα στη διάρκεια τριών ημερών και την ξενάγηση είχε αναλάβει η Διευθύντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, η οποία εξήγησε επίσης και τις διάφορες μορφές ανακύκλωσης που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, την έννοια της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης καθώς και την πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τα πλαστικά μιας χρήσης. Τους ενημέρωσε επίσης για το ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 “Climate change is here” που θα υλοποιήσει για δύο συναπτά έτη το σχολείο μας.
Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, η κα Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης, υποδέχτηκε τους μαθητές και τους εξήγησε την έξυπνη γωνιά ανακύκλωσης, η οποία καινοτομεί ως προς την επιβράβευση (πόντους στην πλατφόρμα follow green για αξιοποίηση από τον δικαιούχο όπως θέλει), στην ολιστική προσέγγιση (η εξαργύρωση γίνεται στις επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας), ως προς την αξιοπιστία με άμεση ενημέρωση ( ο χρήστης ενημερώνεται άμεσα με μειλ για τους πόντους του). Επίσης πραγματοποίησε την απονομή επαίνων στην ομάδα μαθητών του σχολείου μας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του Δήμου Παλλήνης Followgreen Action 3 για το βίντεο αναφορικά με τη σπατάλη τροφής και τίτλο «Σου περίσσεψε; Ξαναφτιάξτο!».
Την ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε οι μαθητές μας να γίνουν πολλαπλασιαστές όλων των παραπάνω στις οικογένειές τους και στους φίλους τους.
Το σχολείο μας τα τελευταίας τρία χρόνια για τις περιβαλλοντικές του δράσεις ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων και των Νέων Δημοσιογράφων για το περιβάλλον και στο εθνικό “Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου”. Έχει λάβει επίσης τη σημαία του αειφόρου σχολείου.
Παρακαλούνται οι γονείς να διαβάσουν το «Γράμμα προς τους Γονείς» που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου, http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?p=9944 για να ενημερωθούν για τις μορφές ανακύκλωσης που πραγματοποιεί το σχολείο και το πώς μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτές.