2016 – 2017

ΕΛΑΤΤΩΝΩ ΤΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗΣ

  Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη διαχείριση του θυμού, στην αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς των μαθητών, της απόρριψης από την ομάδα, του άγχους, του σχολικού εκφοβισμού, της θυματοποίησης και της μοναξιάς που πολλοί μαθητές βιώνουν τόσο μέσα στο σχολικό περιβάλλον όσο και εκτός. Έρευνες έδειξαν ότι η πρακτική της συγχώρησης προωθεί τη συναισθηματική υγεία των μαθητών και βελτιώνει την ακαδημαϊκή τους πρόοδο.

  Έχει την την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Αρ. Πρ. 179118/Δ2). Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα είναι η Δρ. Πέλη Γαλίτη, πρώην εκπαιδευτικός και στέλεχος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Β’ Αθήνας και νυν καθηγήτρια του τμήματος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του University of Wisconsin-Madison και Program Manager του International Forgiveness Institute.

Υπεύθυνες προγράμματος: Ζαφειριάδου Κυριακή, Ζερεφού Δήμητρα, Κάσση Μαρία, Κυριακοπούλου Γεωργία, Παπαδάκου Ελένη.


  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

  Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η συνάντηση- επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Αν. Αττικής που εφαρμόζουν το πρόγραμμα. Σε ένα κλίμα ιδιαίτερα επικοινωνιακό με την παρουσία του ίδιου του καθηγητή και δημιουργού του προγράμματος Dr Enright από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin στο Madison των Η.Π.Α. Καθώς και της καθηγήτριας και ψυχολόγου Dr Πέλης Γαλίτη που είναι η υπεύθυνη του προγράμματος για την Ελλάδα. Μαθητές εξέφρασαν τις σκέψεις και προσδοκίες τους από την εφαρμογή του προγράμματος.

galiti1   galiti2 (2)