Ενημέρωση για την ανακύκλωση χαρτιού

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας επελέγη από τον Δήμο Παλλήνης, για να πραγματοποιηθεί για την δημοτική ενότητα του Γέρακα, η ενημέρωση για την ανακύκλωση χαρτιού. Η κα Πόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Υγείας, ενημέρωσε τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου για την ανακύκλωση χαρτιού που έχει οργανώσει ο Δήμος Παλλήνης από την αρχή του σχολικού έτους.

Κατόπιν η κα Σοφία Κορωναίου, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, ενημέρωσε τους μαθητές για τους χαρτοφάγους και τι μπορεί να απορριφθεί σ’ αυτούς. Οι κάδοι αυτοί τοποθετήθηκαν από τον ΕΔΣΝΑ, τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής, που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής και ο οποίος συνεργάζεται με τον Δήμο Παλλήνης. Ανά δύο (2) εβδομάδες παραλαμβάνεται το περιεχόμενό του από τον ΕΔΣΝΑ και καταγράφεται το βάρος του. Στους χαρτοφάγους μπορεί να απορρίφθεί: χαρτί, τετράδια, βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ, χαρτί περιτυλίγματος, χάρτινες συσκευασίες. Μετά τη συλλογή τους από τον ΕΣΔΝΑ, μετατρέπονται σε χαρτοπολτό για τη δημιουργία βιβλίων αφής.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης η κα Κορωναίαου μοίρασε φυλλάδια και CD στους μαθητές με παιχνίδι για την ανακύκλωση. Τέλος και οι κυρίες Ζινέλη και η κα Κορωναίου ξεναγήθηκαν στον λαχανόκηπό μας, στον κήπο με τα αρωματικά μας φυτά, που τους ξάφνιασε ευχάριστα, ενημέρωθηκαν για την κομποστοποίηση που εφαρμόζουμε και κεράστηκαν με προϊόντα του κήπου μας, σπιτικό ψωμί με προζύμι, σπιτική ταραμοσαλάτα και χαλβά σιμιλεγδαλένιο. Τις ευχαριστούμε θερμά!