Εβδομάδα Εθελοντισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εβδομάδα εθελοντισμού «Let’s do it Greece«, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, με το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».

Η έναρξη της δράσης έγινε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. Με αφορμή αυτή τη δράση αλλά και την Ημέρα της Γης που ήταν την Κυριακή 22 Απριλίου, οι περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά» και «Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Η αλήθεια πίσω από τους μύθους», ξεκίνησαν στην πρωινή συγκέντρωση με αφίσες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με αναφορές στη μάνα γη, στην ανακύκλωση αλλά και στη μείωση των πλαστικών, μιας και η Ημέρα της Γης είχε αυτή τη θεματική.

Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση από τις περιβαλλοντικές ομάδες με δενδρύλια που μας προμήθευσε ο Δήμος Παλλήνης. Η δενδροφύτεση πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Υγείας του Δήμου Παλλήνης , κας Ζινέλη, του Προέδρου της Σχολικής μας Επιτροπής , κ. Λιακόπουλου και του Προέδρου του ΣΓΚ, κ. Τρεβλά. Τους ευχαριστούμε θερμά όπως και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Δημητριάδη για την προμήθεια των δενδρυλίων.

 

 

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στο 1ο Αθλητικό Κέντρο του Γέρακα, όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν με αθλοπαιδιές. Στο τέλος, εθελόντριες μαθήτριες, στο πλαίσιο της δράσης «Let’s do it Greece» και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Σκέψου οικολογικά, ανακύκλωσε, απόλαυσε βιολογικά», συνέλεξαν από όλα τα γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου σκουπίδια, τα οποία τα διαχωρίσαν σε ανακυκλώσιμα και μη. Κατόπιν με την επιστροφή μας στο σχολείο έγινε διαλογή των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών και αυτά απορρίφθησαν στους κατάλληλους κάδους. Συγχαρητήρια στις εθελόντριες μαθήτριες: Δανελάτου Βασιλική και Βαρβάρα, Γερασίμου Όλγα, Γεωργατζέλη Δώρα και Νταλαφούρα Αθανασία.

Οι εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο του «Let’s do it Greece» συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018. Το Α2 αφού καθάρισε όλο το χώρο του σχολείου, πήγε και στο γειτονικό παρκάκι για να συνεχίσει και εκεί τη δράση του. Τα απορρίμματα διαχωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές σακούλες : ανακυκλώσιμων και μη.Με το πέρας του καθαρισμού εκεί οι μαθητές κάθισαν στο μικρό θεατράκι και μίλησαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Επιστρέφοντας στο σχολείο έγινε διαλογή στους κατάλληλους κάδους των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών.

Η  εθελοντική μας δράση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018. Ασχοληθήκαμε  με τον καθαρισμό του λαχανόκηπου και του κήπου των αρωματικών φυτών μας. Κατόπιν έγινε ανανέωση του κήπου με καλοκαιρινές καλλιέργειες. Πιο συγκεκριμένα, φυτεύσαμε ντοματάκια Σαντορίνης, πιπεριές, καρπουζιές, πεπονιές και βασιλικό. Καμαρώσαμε τα κουκιά μας που είναι έτοιμα πλέον αλλά και τις φραουλιές μας απ’ όπου σε λίγο καιρό θα απολαύσουμε τους νόστιμους καρπούς τους.