Η μνήμη της γεύσης

Υπεύθυνοι καθηγητές: Πριτσιούλη Γεωργία, Περτσινίδου Κορίννα.

Το έργο “Μνήμη της Γεύσης” έχει ως βασικό στόχο την ανάκληση της μνήμης μας και τη μελέτη των πιάτων που απολάμβαναν οι πρόγονοί μας. Σκοπός της κάθε συμμετεχόμενης χώρας θα είναι η αναφορά στη διατροφή και στα ιδιαίτερα πιάτα των προγόνων μας, η διαπίστωση του  κατά πόσο αυτά αποτελούν βάση για σημερινές μαγειρικές παρασκευές, ενώ μέσω κοινών δράσεων θα συγκρίνουμε τα συμπεράσματά μας με αναφορές στο παρελθόν αλλά και στη διατροφή του σημερινού ανθρώπου. Η αναδρομή θα ολοκληρωθεί   με έρευνες γύρω από τη μεσογειακή διατροφή – η οποία  έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως άυλη πολιτισμική κληρονομιά –  και  αποτελεί  μια πολύτιμη, υγιή και βιώσιμη κληρονομιά και την  οποία θα πρέπει να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Βαρβάκειος Αγορά – Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας

Η Επιστήμη συναντά τη Γεύση – Η Γεύση της Επιστήμης – Τι Γεύση έχει η Επιστήμη;

Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων

Η πορεία του έργου

e-book με Ελληνικές και Κυπριακές συνταγές

Ανιχνεύοντας τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας