2015 – 2016

Στις 24 Μαρτίου 2016 η θεατρική ομάδα του σχολείου, στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Πάνου Δεληβοριά «Μόνο το γαλανό της θαλασσας»

Λίγα λόγια για το έργο …

ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

του Πάνου Δεληβοριά (καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών)

Το γε­γο­νός της κα­τα­στρο­φής τής Χίου, τον Απρί­λιο του 1822, δεν συγ­κλό­νισε μόνο τον Ελ­λη­νι­σμό, αλλά είχε τε­ρά­στια απή­χηση και σε ολό­κληρη την Ευρώπη. Η σφαγή και η αιχμα­λω­σία χι­λι­ά­δων κα­τοί­κων του νη­σιού προ­κά­λεσε πολ­λές εκ­δη­λώ­σεις συμ­πά­θειας και  φι­λελ­λη­νι­σμού, έν­τυ­πες δι­α­μαρ­τυ­ρίες και συγ­κίνησε βα­θιά πολ­λούς καλ­λι­τέ­χνες, στο έργο των οποίων δεν άργησε να αποτυπωθεί. Βασισμένο σε αυτό το γεγονός είναι και το θεατρικό έργο του Πάνου Δεληβοριά που παρουσιάζει φέτος η θεατρική ομάδα του σχολείου μας.

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Πέτρου Παγώνα, Χατζηδάκη Ελένη

Επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικών: Νικολαροπούλου Μίρκα

Θεατρική ομάδα: Άρτας Άγγελος, Βενιζέλου Μαρία, Βοσκοπούλου Χαρά, Γιαννούλη Κατερίνα, Δέτση Αγγελίνα, Καλέγια Δήμητρα, Κανέλου Μαρία, Καραμπέτσου Ιωάννα, Καραμπέτσου Χαρά, Κορλού Αγγελική, Κορλού Άννα, Λαδοπούλου Μαριλίνα, Μηλιώνη Νικολέτα, Νάνου Δέσποινα, Ντζιάνος Μπάμπης, Τζίμα Βάσω, Τυροκομάκη Βίκυ, Φλωράκη Αλκμήνη, Χαλμίση Διονυσία, Χότζα Αλέξανδρος.