2012 – 2013

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης εκπαιδευτικών για την προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα» 

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός θετικού κλίματος στο σχολικό πλαίσιο, ώστε να είναι δυνατή η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας ατόμων και ομάδων καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίηση εσωτερικών δυνάμεων, κινήτρων και ικανοτήτων στο σχολικό πλαίσιο. Σχεδιάστηκε από την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Iδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετέχοντες καθηγητές: Δέτσικα Αναστασία, Ζερεφού Δήμητρα, Μελαμπιανάκη Στυλιανή, Μηνά Μαρία, Νικολαροπούλου Ασημίνα, Παπαδάκου Ελένη, Πέτρου Παγώνα, Τζανακάκης Αντώνιος, Χατζηδάκη Ελένη