Πολιτιστικό απόγευμα – ERASMUS+ KA2 “Education ‘in’, ‘for’ and ‘through’ culture and heritage”

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση του σχολείου μας με τίτλο «Πολιτιστικό Απόγευμα» και με αντικείμενο την παρουσίαση των δράσεων αλλά και του οδηγού άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 “Education ‘in’, ‘for’ and ‘through’ culture and heritage”.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO, κα Βέρα Δηλάρη, η οποία συνεχάρη το σχολείο για την ενεργό συμμετοχή του ως μέλος του Δικτύου. Η κα Δηλάρη επεσήμανε ότι μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία εστιάζουν σε θεματικές που συνδέονται με την UNESCO δημιουργείται γέφυρα από το τοπικό, στο περιφερειακό και το παγκόσμιο επίπεδο. Η συμμετοχή στο Δίκτυο ASPnet είναι ένα ταξίδι με οφέλη για όλη τη σχολική κοινότητα και δίνει τη δυνατότητα το σχολείο να είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία. Η θεματική της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην οποία αναφέρεται το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν κοντά τόσο με την πολιτιστική μας ταυτότητα όσο και με τον πολιτισμό των χωρών εταίρων.
Ευχαριστούμε την κα Δηλάρη, για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση και για τη συνεχή βοήθειά της στο πρόγραμμα αυτό, όπως επίσης και για το ότι προλόγισε τον οδηγό άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ευχαριστούμε τους γονείς που με προσοχή αλλά και με συγκίνηση παρακολούθησαν την δίωρη εκδήλωσή μας, καθώς και για το πολύ επαινετικά λόγια τους.
Ευχαριστούμε για την παρουσία του στην εκδήλωση τον Δ/ντή του Γυμνασίου Σπάτων, κ. Δημαρά, διαρκή φίλο του σχολείου μας αλλά και την κα Αμερικάνου, εκπρόσωπο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, μέλους του δικτύου ASPnet.
Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για τις αξιόλογες εργασίες τους για τη δημιουργία οδηγού (booklet) άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (έθιμα και παραδόσεις, γαστρονομία, μουσική και χορός) και το πολύ ωραίο βίντεο που δημιούργησαν με παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Πολλές ευχαριστίες στην καθηγήτρια του σχολείου μας κα Ζερεφού για την διδασκαλία στις μαθήτριες του προγράμματος, του χασαποσέρβικου και των κερκυραϊκών χορών (περατζάδα, συρτός και ρούγα).
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Παλλήνης για τη χορηγία των παραδοσιακών στολών της Κέρκυρας. Τόσο οδηγός όσο και το βίντεο θα ταξιδέψουν στις άλλες 4 χώρες των εταίρων μας (Τσεχία, Τουρκία, Ιταλία Βουλγαρία).
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Περτσινίδου Κ., Πριτσιούλη Γ., Ασημακοπούλου Αν., Γιαμπουρά Ε. και Μπαρακίτου Ξ.