Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν την προβολή οπτικοακουστικού υλικού (με το χρονικό των ιστορικών εκείνων ετών, με αυθεντικά κινηματογραφικά ντοκουμέντα, με φωτογραφίες και τραγούδια της εποχής). Επίσης παρακολούθησαν με προσοχή δραματοποιημένους «μονολόγους παιδιών της Κατοχής». Στο κλείσιμο της γιορτής χειροκροτήσαμε με ενθουσιασμό τη χορευτική ομάδα του σχολείου, που χόρεψε παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς, θέλοντας να γιορτάσουμε τη συμβολή του Ελληνισμού της Ιωνίας στην ανάπτυξη της Ελλάδας.
Ως αποφώνηση, η Διευθύντρια, κα Περτσινίδου, απήγγειλε στίχους από την «Πορεία προς το Μέτωπο», από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη ενώ μίλησε για το «θαύμα» του αλβανικού έπους από το οποίο αντλεί δύναμη και έμπνευση η νεότερη γενιά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή: α) αριστείων – βραβείων σε μαθητές και μαθήτριες που αρίστευσαν το σχολικό έτος 2021-2022, και β) ειδικών επαίνων σε μαθητές και μαθήτριες για την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εξέλιξή τους.
Θερμές ευχαριστίες στους υπεύθυνους καθηγητές για την προετοιμασία της γιορτής, τον κ. Παραδείση , την κα Κωνσταντίνίδου και την κα Ζερεφού.
Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σ’ αυτούς που αρίστευσαν αλλά και σ’ αυτούς που προσπάθησαν.