Εκδήλωση από την Ομάδα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Ομάδα των Δικαιωμάτων του Παιδιού από το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή τα 30 χρόνια από την Υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να παρουσιάσει τις δράσεις της, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στο ΥΠΑΙΘ.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Χαιρετισμό απεύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη, η Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου, κα Αναστασία Γκίκα και ο ιδρυτής του «Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Η Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης, ανέδειξε τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα αναφορικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών που εγείρονται στη χώρα μας και σχετίζονται με τη σεξουαλική κακοποίηση, την κλιματική αλλαγή, το bullying, την ενδοοικογενειακή βία, τα παιδιά πρόσφυγες κα. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συζητήσεις με ειδικούς στις διάφορες θεματικές όπως νομικούς, καθηγητές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κα. Όλες οι προηγούμενες ενέργειες οδήγησαν σε Ψηφισμα με τις Προτάσεις και θέσεις των παιδιών.

Στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασαν την καμπάνια «302010 – Δώσε μου το δικαίωμα να χαμογελάσω». Μέσω της δράσης You smile, μέσα σε 7 χρόνια πάνω από 5000 μαθητές 120 σχολείων έχουν ενημερωθεί για τα δικαιωματά τους και πώς να τα διεκδικούν και να τα υπερασπίζονται. Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση με μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου. Δύο μαθήτριες, η Μαυρογώργη και η Μοντσενίγου χαιρέτησαν  την εκδήλωση με ένα πολύ θερμό μήνυμα ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την στήριξή του σχολείου μας  στην Ομάδα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ευχαριστούμε θερμά το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόσκληση και τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση καθώς και το ΥΠΑΙΘ για τη φιλοξενία.

Συνοδοί: Περτσινίδου Κ., Πριτσιούλη Γ., Κυριακοπούλου Γ., Ζαφειριάδου Κ.