Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές της Β’ και Γ’ αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκδρομή τους στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων.
Το Μητροπολιτικό Πάρκο με τις έξι τεχνητές λίμνες, καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, το καθιστούν έναν μοναδικό τόπο φυσικού κάλλους.
Οι μαθητές της Β’ επίσης επισκέφτηκαν τον Πύργο της Βασιλίσσης που γεννήθηκε από το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για την δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, στην οποία θα δοκιμάζονται καινούριες παραγωγικές μέθοδοι για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωπονίας. Τα αμπέλια ήταν μια από τις πρώτες καλλιέργειες του κτήματος. Ο χαρακτήρας του πρότυπου κέντρου γεωργίας που είχε δώσει η εμπνευστής του κτήματος, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα. Η καλλιέργεια του αμπελώνα των 40 στρεμμάτων είναι βιολογική, όπως και των υπόλοιπων καλλιεργειών του κτήματος (φιστικιές, ελιές).
Επίσκεψη έγινε και στο εσωτερικό του Πύργου όπου το ισόγειο καταλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής και τα βασιλικά υπνοδωμάτια, ενώ στον όροφο υπάρχει ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με τα εμβλήματα της Ελλάδας, της Βαυαρίας και του Ολτενμπουργκ πάνω σε έντονο γαλάζιο φόντο με χρυσές διακοσμήσεις. Ξενάγηση ακόμα πραγματοποιήθηκε στους στάβλους, στο οινοποιείο και στην κάβα του Πύργου με τα βραβευμένα κρασιά του.