Αγιασμός

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο 2ο Γυμνάσιο Γέρακα στις 9:30π.μ. Οι καθηγητές υποδέχτηκαν μαθητές και γονείς με ιδιαίτερα χαρά.

Μετά την τελετή του Αγιασμού, απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, κ. Στεφανάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Πρόεδρος του ΣΓΚ, κα Λαδοπούλου. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Μακρή, επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την δημοτική παράταξη άλλη πόλη, κα Διακάκη και κα Κουκουβάου, όπως επίσης και ο ταμίας του ΣΓΚ, κ. Αξιώτου.

Ένα μεγάλο και θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε η Δ/ντρια του σχολείου, κα Περτσινίδου, και στις τρεις τάξεις με ιδιαίτερη έμφαση στην Α’ Γυμνασίου λέγοντας ότι το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, τους υποδέχεται με έμπειρο προσωπικό και άρτιες υποδομές, με «τάξεις μαθημάτων», βιβλιοθήκη με 6.000 βιβλία, σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα διαμεσολάβησης, ένα πανέμορφο σχολικό κήπο και πρόσφατα με Μετεωρολογικό Σταθμό, μια μεγάλη χορηγία του Δήμου Παλλήνης. Τόνισε επίσης την αγάπη του σχολείου για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, τον σεβασμό του στην πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την αφοσίωσή του στην επιστήμη και στην έρευνα. Δεν παράλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια του σχολείου για προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης, η οποία θα υλοποιηθεί φέτος με ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ ΚΑ3. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ένταξή του στο διεθνές δίκτυο Συνεργαζομένων Σχολείων ASPnet με την UNESCO, στη διεθνή του διάκριση για την ευαισθητοποίηση των πλαστικών μιας χρήσης και στο ευρωπαϊκό βραβείο στον διαγωνισμό Leonardo4Children, το οποίο θα παραλάβουμε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου ποδοσφαίρου, μια μεγάλη χορηγία της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, καθώς και στην κοινωνική αλληλεγγύη που ενθαρρύνει το σχολείο, μέσω της οποίας αυτή την περίοδο συγκεντρώνει σχολικά είδη και παιδικά ρούχα για να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Παλλήνης.

Τέλος οι Υποδιευθύντριες, κα Πριτσιούλη και κα Δέτσικα Νατάσσα, καλωσόρισαν κι αυτές με τη σειρά τους μαθητές και συντόνισαν τη διαδικασία του χωρισμού τους σε τμήματα.

Kαλή σχολική χρονιά, με όραμα, στόχους και δημιουργική διάθεση!